70 Bin TL Aylık Ne Kadar Faiz Getirir? (En Kârlı Bankalar)

70 Bin TL Aylık Ne Kadar Faiz Getirir? (En Kârlı Bankalar)

Birikim sahibi insanların aklında ellerindeki parayı nasıl değerlendireceklerine dair soru işaretleri bulunmaktadır. Toplu bir parayı bankaya yatırmak; en mantıklı tercihler arasında yer almaktadır. Bu noktada, vadeli mevduat hesabı açmak, tüketiciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Vadeli mevduat hesabı sayesinde para, beklediği yerde değerlenmektedir. Bu sayede, vade sonunda tüketicinin eline daha çok para geçmektedir. Tüketicilerin eline geçecek parayı etkileyen faktör ise bankanın vadeli mevduat hesabı için sunmuş olduğu faiz oranı ve vade süresidir. Bu nedenle, tüketiciler 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi elde etmek için bankaların sunmuş oldukları faiz oranlarını tek tek inceleyerek mevduat hesaplarını karşılaştırmalı ve kendilerine uygun olan mevduat hesabında paralarını değerlendirmelidir. 

Bankaların Belirledikleri Faiz Oranlarına Göre 70 Bin TL Aylık Mevduat Faizi Getirisi Ne Kadardır?

70 bin TL parası olan bir tüketicinin ING Bank vadeli mevduat hesabı açtığını varsayalım. ING Bank’ın mevduat faizi oranı %22 olduğundan dolayı tüketicinin sahip olacağı aylık faiz getirisi; 1.084 TL olacaktır. 

70 bin TL’sini değerlendirmek isteyenler için bir diğer alternatif Finansbank’tır. Finansbank’ta birden çok vadeli mevduat hesabı türü bulunmaktadır. E-vadeli mevduat hesabı açan tüketiciler için yıllık net faiz oranı; %3,82 olarak belirlenmiştir. Buna göre, 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 220,06 TL olacaktır. E-vadeli mevduat hesabının internet şubesinden açılması halinde ise net faiz oranı; %5,95 olarak belirlenmiştir. Bir ay sonunda 70 bin TL’nin getireceği faiz; 342,33 TL olacaktır. Garanti Bankası’nda ise %10,5 faiz oranı uygulanmaktadır. Buna göre, 70 bin TL’nin getireceği net faiz; 530,61 TL olacaktır. 

Yapıkredi, İşbank ve Odeabank Aylık Mevduat Faizleri

70 bin TL’sini değerlendirmek için Yapı Kredi Bankası’nda vadeli mevduat hesabı açmak isteyenlere %8,5 faiz oranı uygulanmaktadır. Buna göre, 70 bin TL’nin ay sonunda getireceği net faiz tutarı; 415,68 TL olacaktır. 70 bin TL ile İş Bankası’nda vadeli mevduat hesabı açmak isteyen birisine %11,90 faiz oranı uygulanmaktadır. Buna göre, 70 bin TL’nin aylık faiz getirisi; 581,96 TL olacaktır. Odebank; %21 gibi oldukça yüksek bir vadeli mevduat hesabı faiz oranına sahiptir. 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 1095 TL olacaktır. Odeabank’ın Oksijen Hesap sahibi olanlara daha uygun faiz oranları sunduğu bilinmektedir. 

Ziraat Bankası, Burgan Bank ve Fiba Bank Aylık Mevduat Getirisi

Ziraat Bankası vadeli mevduat hesabı faiz oranları oldukça uygundur. 70 bin TL için Ziraat Bankası vadeli mevduat hesabı faiz oranları; %21 olarak bilinmektedir. Buna göre, 70 bin TL’nin bir ay sonunda getireceği net faiz miktarı; 1,095 TL olacaktır. Burgan Bank; oldukça yüksek faiz oranlarına sahiptir. Buna göre, 70 bin TL’sini değerlendirmek için vadeli mevduat hesabı açan bir tüketici; %20,5 faiz oranına tabi tutulacaktır. Bir başka deyişle, tüketicinin eline ay sonunda net olarak 1069 TL geçecektir. Burgan Bank’ın en yüksek vadeli mevduat hesabı faiz oranına sahip olan bankalardan birisi olduğunu söylemek mümkündür. Diğer yüksek faiz oranı sunan bankalardan biri de FİBA Banka’dır. FİBA Banka’da Kiraz hesap açan ve 70.000 TL’sini değerlendirmek isteyen müşteriler için aylık faiz oranı; %20’dir. Vade dolduğunda ise tüketicilerin 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 984,93 TL olacaktır. FİBA Bankada diğer bankalardan farklı olarak, vadesiz hesaplarınızda tutacağınız TL tutarının vadeli hesaplarınıza ekleneceği varsayılarak faiz getirisi hesaplanır. Bu hesaplama yöntemine dayanarak 70.000 TL vadeli hesap açtığınızda, vadesiz hesabınızda bulunması gereken tutar 3.500 TL’dir.

HSBC 70 BİN TL Aylık Mevduat Getirisi

Aynı durum Hsbc E-mevduat hesabı için de geçerlidir, vadeli mevduat hesabının aylık getirisi hesaplanırken vadesiz hesaplarda tutulan TL miktarı dikkate alınır. Hsbc E-mevduat hesabına göre 70 bin TL için aylık faiz oranı; 13,50 TL’dir. Vade dolduğunda ise tüketicilerin 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi 660,21 TL olacaktır.

Enpara ve Vakıfbank Mevduat Getirisi Ne Kadardır? 

70 bin TL’sini vadeli mevduat hesabında değerlendirmek isteyenler için en uygun faiz oranlarını sunan bir diğer banka; Enpara.com olarak bilinmektedir. Enpara.com’da 70 bin TL için uygulanan aylık faiz oranı; %13,50 olacaktır. Buna göre, 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 660,21 TL olacaktır. Ancak, Enpara.com’da vade süresinin bitimi, bir tatil gününe denk gelirse aylık vade süresinin 32 gün olarak hesaplanabileceğini belirtmek gerekir. 70 bin TL’yi Vakıfbank’ta değerlendirmek isteyenlere %10,5 faiz oranı uygulanmaktadır. 70 bin TL’nin bir ay sonrasında getireceği net faiz miktarı; 513,49 TL olacaktır. 

70 bin TL’sini Denizbank’ta vadeli mevduat hesabına yatırmak isteyenler için faiz oranı oldukça yüksek faiz oranlardan biridir. Denizbank’ın vadeli mevduat hesabı ile sahip olabileceğiniz faiz oranı %19’dur. Bu faiz oranına göre, tüketicilerin 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 935,05 TL’dir. Yine aynı faiz oranına sahip olan ve müşterilerine yüksek faiz oranı sunan diğer banka ise Şekerbank’tır. Şekerbank’ta parasını değerlendirmek ve kazanç sağlamak isteyen müşteriler için 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 935,05 TL’dir.

70.000 TL vadeli hesap açan müşterilerine sağladığı yüksek faiz oranı ile dikkat çeken bankalardan biri de Halkbank’tır. Halkbank’ta mevduat hesabı açmış olan kişiler faiz getirisi elde edeceği faiz oranı %19,75’tir. Bu faiz oranı ile vade sonunda müşterilerin eline geçecek olan 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 991 TL’dir. 

Bankaların aylık faiz oranları ve faiz getirileri kıyaslarken karşımıza çıkan son banka ise Akbank’tır. ING Bank ve FİFA Bank’a göre düşük faiz oranına sahip olan Akbank Direkt Serbest Hesap, müşterilerine %19 faiz oranı sunmaktadır. Bu faiz oranına göre Akbank Direkt Serbest Hesap kullanan tüketicilerin 70 bin TL aylık mevduat faiz getirisi; 935,05 TL olacaktır.

Genel olarak bankaların sahip olduğu faiz oranlarına bakarak kıyaslama yaparken, hesap bilgisinin içerikleri hakkında da bilgi edinmeyi unutmamalısınız. Çünkü her bankanın uyguladığı genel kurallar dışında banka içinde kendine has kuralları da vardır ve bankalar kredi veya kredi kartı verirken, vadesiz veya vadeli mevduat hesapları açarken kendi kurallarını da dikkat ederek hareket ederler. FİBA Bank’ın vadeli mevduat hesabına ek olarak vadesiz mevduat hesabında 3.500 TL bulundurulmasını istemesi, bankaların kendi kurallarına örnek olabilir. Ayrıca başlangıç olarak bu vade tutarları ile başlamış olsanız da zaman içerisinde ekonomik veriler ve piyasa verilerinin değişmesine bağlı olarak bankalar vadeli mevduat için belirledikleri faiz oranlarını veya vadeli hesap bulundurmak için gerekli olan koşulları değiştirme hakkına sahiptir. 

Vadeli mevduat hesabının faydaları nelerdir?

Vadeli mevduat hesapları, bu hesapların sahiplerine çeşitli avantajlar sağlar. Bu avantajların başında birikim yapma ve bu birikimlerden faiz geliri elde etme gelir. Vadeli hesaplar ile vade tarihine gelindiğinde, elde ettiğiniz faiz gelirinizi düzenli olarak her ay alabilirsiniz. Ana paranız içeride değerlenmeye devam ederken siz de her ay maaş alıyor gibi ek gelir alabilirsiniz.

Vadeli hesabınız bankalarda ne kadar çok kalırsa kredi notunuza o kadar faydası olacaktır. Vadeli hesabı olan bir kişi bankaların gözünde geliri olan ve birikim yapabilen kişiler olarak değerlendirilir. Bu sayede bankalardan kredi ve kredi kartı gibi ürünler almanız daha kolay olur.

Vadeli hesabınız bankada kaldıkça değerlenir ve vade sonunda bu parayı almadığınızda, daha fazla değerlenmesini sağlarsınız. Vade sonunda, otomatik olarak vade yenilemesi yapılır. Bu yenileme hesapta bulunan tüm para üzerinden yapılır. Eğer getiriyle birlikte vadeli hesabınıza dokunmazsanız, yeni vade anapara ve getirisi üzerinden açılır. Aylık getiriler yüzde üzerinden olduğu için içeride ne kadar paranız varsa, aylık getirisi de o kadar yüksek olur.

Vadeli hesabın bir diğer avantajı ise bu hesaptan istenildiği zaman para çekilmesidir. Vadeli hesabı açtırdığınızda vadenizden önce paranızı alırsanız vadeniz bozulur ve getiri almazsınız. Bu durum caydırıcıdır. Bu sayede her nakit ihtiyacınızda vadeli hesabınızı bozdurmasınız ve paranız değerlenmeye devam eder ve getirisi artar.

Vadeli mevduat hesabı nasıl açılır?

Bir bankadan vadeli mevduat hesabı açtırmak için o bankanın şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Eğer bir bankanın müşteriyseniz, internet bankacılığını ya da cep şubeyi kullanarak da vadeli mevduat hesabı açtırabilirsiniz. Şu anda pek çok banka dijital bankacılık hizmetine dönmüş durumdadır. Bu nedenle online kanallardan yani dijital bankacılıktan vadeli mevduat hesabı açanlara oldukça yüksek faiz oranı uygulamaktadır.

Vadeli mevduat hesabı artık günlük olarak da sunulur. Pek çok banka günlük faiz işleterek hesabınızı günlük kullanabilmenizi sağlar. Normal şartlarda vadeli mevduat hesaplarına 30 günlük vade belirlerseniz 30 gün boyunca hesabınızdan para çekemezsiniz. Ancak günlük vadeli mevduat hesaplarında günlük para çekme ve para yatırma işlemi yapabilir hatta paranızın getirisini günlük olarak bile alabilir ve kullanabilirsiniz.

Bankaların internet bankacılıklarını ya da cep şubelerini kullanarak açtıracağınız vadeli mevduat hesabınızdan yüksek hoş geldin faizi alırsınız. Hatta pek çok banka devam faizlerini de yüksek orandan uygular. Hoş geldin faizleri genellikle ilk 1 yıl için geçerlidir. Ancak bir yılın sonunda yine aynı oranda devam eden bankalar da vardır. Paranızı vadeli mevduat hesaplarına yatırmadan önce çok iyi araştırma yapmalı ve hangi bankanın daha yüksek devam faizi uyguladığını, hangi kanallardan hesap açtırdığınızda daha fazla faiz getirisi sunduğunu çok iyi öğrenmelisiniz.

admin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir